Om

Di ångermanländska är ett eget litterärt universum som består av en blogg och ett antal utgivna antologier med fiktiva poeter, författare, konstnärer och andra karaktärer. Di Ångermanländska innehåller poesi, skrönor, berättelser och legender som en hyllning till fantasin och kreativitetens kraft att skapa nya fantastiska världar. Di Ångermanländska rör sig mellan olika genrer och stilar och hämtar inspiration och referenser från litteraturhistorien. Större delen av handlingen utspelar sig i Kramforstrakten med den bromanska släkten och deras herrgård med det hemliga biblioteket i centrum. I bakgrunden skymtar man en mytisk legend som utspelar sig kring Lomtjärna som har kopplingar till legenden om Seven Goats i Mesopotaminen och det rumänska skivbolaget Shvartur Draconium records.

Di Ångermanländska har använts sig av ny AI-teknik (och olika bildbehandlingsprogram) för att skapa porträttbilder, skivomslag, konstverk och andra illustrationer. Den enskilda poeternas biografier, omslag till publicerade diktsamlingar, etc är fiktiva och mockups, och går inte att köpa på riktigt. Alla karaktärer och andra personer som förekommer i antologierna och bloggen är fiktiva. All likhet med riktiga personer, döda eller levande, tidigare eller nuvarande, är rent tillfälliga. Alla karaktärer, historier, dikter och texter är skapade av Mathias Jansson.

Di Ångermanländska är också en meta-fiktion som undersöker och leker med olika litterära stilar, skrivandets kreativa uttryck, konceptet om ”boken” och författarrollen.

Du kan köpa antologierna ”Di Ångermanländska” från t ex Bokus, Adlibris, CDON , Amazon och Lulu.

Mathias Jansson (f.1972) är född och uppvuxen i Kramfors, men bor nu i Åkarp (Skåne). Han skriver poesi, dramatik, essäer och konstkritik. Läs mer på min hemsida: http://mathiasjansson72.blogspot.com/

.

Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång